Archive for Listopad 25th, 2011

Vážení rodiče,

ráda bych Vás všechny informovala o výuce Vašich nejmenších ratolestí v hodinách angličtiny, abyste byli v obraze, jak vše probíhá.

Pro výuku předškolních dětí jsem ze zkušenosti vybrala učebnici Cookie and Friends Starter, která seznamuje se základními informacemi jako jsou anglická jména, barvy, čísla, názvy ovoce a zeleniny, zvířátek a rostlin, stejně tak jako se učíme běžné každodenní fráze.

Učebnice MŠ

Zmíněná učebnice má mnoho výhod – obrovskou z nich je možnost vytrhávat pracovní listy po každé hodině, které jsou odnášeny domů, a proto se nemusíme obávat, že zapomenete učebnici doma. Další výhodou jsou texty básniček, říkanek a písniček na druhé straně listu, abyste si s dětmi případně mohli opakovat slovní zásobu či zpívat…

K učebnici je vytvořen speciální učitelský set, který propracovaně využívá doplňkových materiálů ve formě dalších obrázků, samolepek a razítek. Během výuky pracujeme s CD, na kterém jsou písničky určující následující činnost, aby děti věděli, co mají dělat (Hello song, Tidy up song, Bye bye song…), dále s plakáty připravenými k učebnici, obrazovými kartami, loutkami i plyšovými hračkami, které zobrazují postavičky z knihy.

Celá výuka probíhá formou poslechu a opakování nových slovíček a frází, které jsou součástí příběhu z učebnice – totéž je vždy zobrazeno na velkém plakátu a rovněž namluveno na CD, aby děti spojily vizuální i audiální stránku učení.

V případě dotazů se neváhejte na mne obrátit, ráda Vám se vším poradím.